Referenser


LÒrfeo, Wermland OperaTillverkning av fackverk och lyftanordningar samt hiss. Båda styrda av husets teknik.

Kors av björk, Världens fest, Svenska kyrkan


Ska man ha gudstjänst i en ishall behövs ett stort kors och stora ljusstakar. Korset hissades ned från taket under gudstjänsten.


Bom till cikustält, Tulseboda Kulturhus AB

Belastningsprov av nytillverkad bom till cirkustält. 


Pinocchios näsa, Musikalen Shrek
Näsan växer när han ljuger....  Egentligen styr han den med brytare fastsydda på en tunn handske. Med hjälp av delar från en Migsvets matar pianotråden näsan ut och in.


Drivenheter och vagnar, Musikalen Shrek


Till föreställningen byggdes även drivenheter och vagnar typ "motoriserat ridådrag" som styrs från teaterns Stagetech system.


Dekor Jack og bönnestengelen Teater ManuProvkörning av rörliga delar vid montaget i Oslo. Dekoren kommer till liv när den används för projektionsyta för bilder och animationer under föreställningen. Dekoren är byggd för turne och består av aluminiumprofiler och plywood. Bilder från föreställningen:http://www.teatermanu.no/bildearkiv/cms/34/#jackogb

Vridscen Wagners RingenVridscenen drevs av en kombination av hydraulik och en specialmotor. I samband med ombyggnaden av Karlstads teater installerades ett avancerat datorsystem. Vridscenens drivning integrerades med datorsystemet och det gjorde det möjligt att förflytta scenen 18 meter i djupled, samtidigt som den roterade och öppnade sig som en snäcka. Som mest stod 22 personer på vridscenen.


Gökur, musikalen Crazy for youUppgiften var att få ett gökur att falla samman efter ett gevärsskott kväll efter kväll. Lösningen blev elektromagneter och radiostyrning.

Spiraltrappor, musikalen Next to normalSpiraltrapporna skulle föra tankarna till DNA-molekyler och kunna snurra åt olika håll i varierande hastigheter. Trapporna designades och byggdes speciellt för föreställningen och drevs av frekvensstyrda snäckväxelmotorer dolda under golvet.


Dekor My fair lady Folketeatret Oslo


Dekoren med stomme i aluminium tillverkades i Kluras verkstad i transportvänliga delar. Efter målning monterades den på Folketeatrets scen i Oslo våren 2013.

Samtliga teaterkonstruktioner är gjorda i samarbete med Runda Idéer.

Grillinsats vedspis

I samband med renovering av en öppen spis i ett kök togs denna insats fram. Det skurna materialet har en blästrad yta som påminner gjutjärn.

Anhåll skärmaskin
Ett justerbart anhåll för att kunna skära exakta remsor av vätskekartong på till exempel papperslabb.
Den ombyggda skärmaskinen säljs av SB graphics.